Водещи новини Крими Общество

Подсъдимият за блудство и голи снимки французин: „Попаднах в капан“

Повторна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза бе назначена по делото на 63-годишния френския гражданин Ерик Даниел Жего, обвиняем за блудство и създаване на порнографски материали с участието на малолетни момичета. Това стана ясно на поредното заседание по делото, което се състоя днес.

Експертизата трябва да изясни страдал ли е подсъдимият от психическо разстройство, осъзнавал ли е действията си и може ли да участва в правни процедури.

Освен това съдът отправя запитване до френските власти, дали Жего има криминалистична регистрация във Франция.

Съдят французин, блудствал с малки момичета и снимал порно с тях в село край Балчик

Приключиха разпитите на поисканите от страните свидетели по делото. Днес бяха разпитани последните двама – Гинка Кирчева, която е живеела на семейни начала с чичото на момичетата и била наемана от французина да му чисти, и социалният работник от Балчик Ирена Димитрова. Гинка отначало твърдеше, че не е присъствала, когато французинът снимал децата голи, но се оказа, че има противоречия в казаното от нея в досъдебното производство и тя отказа да дава показания. От думите й става ясно, че французинът е плащал по 20 лева на момиче за всяко снимане. Ирена Димитрова каза пред съда, че децата са споделили, че са били снимани и опипвани по тялото от французина.  

Оставиха зад решетките французина, блудствал с малки момичета в село край Балчик

„Смятам, че съм попаднал в капан“, заяви Ерик Жего. По думите му Гинка е искала да спечели пари от него. Тя водела децата в къщата му в село Царичино и им казвала, че ако се съблекат, французинът ще им даде пари. А момичетата му казвали, че Гинка им вземала парите, които той им давал. Жего не отрича, че е правил снимки, но в присъствието на Гинка и мъжа й. Призна, че е било глупаво от негова страна да снима. Категорично отрече обаче да е опипвал децата, а на снимките те не били изцяло голи. За пореден път каза пред съда, че отдавна проявява интерес към актови, естетически направени снимки на голи момичета и млади жени.

Според разпита му в досъдебното производство обаче, той е снимал момичетата докато се къпят в къщата му и, по думите му, те са знаели, че ги снима и дори го подканяли.  

Следващото заседание по делото е на 22 април.

Делото срещу Жего започна през септември 2020 година. Според повдигнатото обвинение, на 2 януари 2020 г. в дома си в село в община Балчик подсъдимият блудствал с три момичета, на 4 януари извършил блудствени действия с две от тях, а на 5 и 6 януари извършил деянието последователно спрямо две от децата. 63-годишният мъж е обвинен и за това, че в периода от 2 до 6 януари 2020 г., отново в дома си, чрез заснемане с дигитален фотоапарат, създал порнографски материали, за които използвал същите 3 деца и още 2 малолетни момичета. Децата са на възраст от 9 до 13 години. Освен това държал за себе си под формата на файлове в дисково пространство на преносим компютър, в карта памет и външна преносима памет създадените порнографски материали и още четири снимкови кадъра под формата на файлове, за създаването на които са използвани лица от женски пол, които изглеждат като ненавършили 18 години.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *