Водещи новини Култура

Изхвърлиха книги в гора край Добрич, сред тях и Йовков

Кадър на новосформирано микросметище от книги разпространи в социалната мрежа Валентин Катранджиев. На него са изхвърлени множество книги, сред които и на Певеца на Добруджа Йордан Йовков.

„Как да озаглавя това? Българската гора или новите българи? Стремя се на моята стена да има само добри и положителни неща, щото грозното ни го навират всеки ден в очите, но това ме потресе… Изхвърлил човека ненужните автомобилни гуми и ненужните книги. Вижте заглавията, всичко бе нещо подобно“, написа в социалната мрежа Валентин Катранджиев.

По думите му да мразиш природата и книгите е нещо феноменално. „За мен основното мерило за интелигентност на човек е отношението към околната среда“, заяви природозащитникът. Според него кадърът сега е от местността Дъбовете.  

Follow Me:

Related Posts

  1. Няма какво да се чудите, това са хората от новия век. Като починат дядовците или бабите им или купят апартамент на някой починал възрастен човек и изхвърлят всичко без да се замислят или заглеждат. През последните години няколко пъти съм виждала такава картинка до контейнерите за смет – сред тях имаше книги на Яворов, издания от 1941 г. Често виждам изхвърлени книги, но доколкото знам и никъде не могат да се предадат, от библиотеката не ги искат. Това е бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *