Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Изграждат нов Траурен дом в Ген. Тошево със средства по “Красива България”

За пореден спечелен проект по Проект “Красива България” – строително-монтажни работи на обект „Траурен дом в Гробищен парк“, съобщават от Община Генерал Тошево.

Проектното предложение на Община Генерал Тошево е одобрено с Решение №1/05.02.2021 г. на Управителния съвет на Проект “Красива България”. То предвижда извършване на строително-монтажни работи на обект „Траурен дом в Гробищен парк“ по мярка М01. Общият бюджет на проекта е 267 634, от които 117 759 лв. са директно финансиране от Министерството на труда и социалната политика, а 149 875 лв. е съфинансирането от страна на Общината. С  240 871 лв. ще се обезпечат строителните дейности по обекта, 10 705 лв. са за провеждане на обучение по мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация” на регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ безработни лица, а останалите 16 058 лв. са за организация, оперативно управление и контрол от страна на Проект „Красива България“.

Одобреното проектно предложение включва:

 • събаряне на сега съществуващата сграда
 • изграждане на нов траурен дом на гробищния парк в града, където ще бъдат обособени:
  • зала за поклонения
  • хладилна камера
  • помощни помещения
  • санитарни възли
  • продължение на оградата
  • външна рампа  за по-лесен достъп до сградата
  • място за паркиране на катафалка

Най-късно до месец юни 2021 година трябва да бъде избран изпълнител и да стартира дейността по обекта.

Министър Деница Сачева посети социалните центрове в Ген. Тошево

 По „Красива България” в община Генерал Тошево са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие, Общинска служба „Земеделие“, асансьорът в бившето АПК, спортната зала в двора на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и др.

 Основната цел на Проект „Красива България“ е намаляване на безработицата, обновяване и подобряване на обществената среда в населените места и на социална инфраструктура в Република България, подпомагане на малкия и среден бизнес и създаване на условия за устойчива заетост на работната сила в общините.

 Проектът стартира официално през 1998 година и за този период Община Генерал Тошево реализира договори за финансиране надхвърлящи един милион и половина лева.

снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *