Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Дъмян Попов – от залата в Тервел до професионалния ринг в САЩ

Треньорът на клуба по джудо „Кан Тервел“ в добруджанския град Жеко Георгиев изпрати чрез общината поздравления за успешната реализация в САЩ на бивш възпитаник на клуба. Те са за Дъмян Иванов Попов. Младият мъж е от Тервел, където получил отлично образование в СУ „Йордан Йовков“. След това учил английска филология във Великотърновския университет. Изкарал до трети курс, след което заминал за САЩ, където да търси нови върхове.

Младият талант нямал възможност да се реализира в джудо

клуб Кан Тервел, но го постигнал в САЩ  - в Атланта, щата Джорджия. И не пропуска да излезе на ринга със знамето на България.

„Градът ни само може да се гордее е него. А, ако и аз съм дал поне 1% за неговото развитие, имам право на гордост“, споделя треньорът по джудо Жеко Георгиев.

Припомням, че през 2019 година деца от общинския клуб по джудо "Кан Тервел" събираха средства за опожарената катедрала "Нотр Дам дьо Пари" във френската столица. Младите джудисти от Тервел са изпратили скромни пожертвования след пожара с убедеността, че катедралата "Нотр Дам" ще бъде изградена отново, по същия начин, по който е била създадена първоначално - със силата, духа и вярата на много хора. "Приемете и от нашата сила, дух и вяра", написаха тогава младите спортисти.

За жеста си те получиха благодарствено писмо и покана да видят с очите си историческата забележителност. Получиха и специално благодарствено писмо от президента на Асоциацията на клубовете по джудо в Париж.

c