Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С повишено внимание в района на ПВ Ветрино, ТИР скъса мантинелите и се запали (обновена)

снимка: EPA

Товарен автомобил с турска регистрация е скъсал тази сутрин ограничителните мантинели в района на пътен възел Ветрино по АМ "Хемус", съобщиха от ОД на МВР-Варна. Инцидентът е станал около 7:55 ч тази сутрин. Товарният камион с турска регистрация се е движил в посока Варна, когато преминава през разделителните мантинели в насрещното движение, след което се подпалва.

Според първоначалните данни - няма пострадали хора при инцидента. Движението на МПС в посока Шумен временно е пренасочено по пътя под магистралата. На мястото са два ППА на РД ПБЗН и на полицията.

От "Пътна полиция" призовават водачите да карат със съобразена скорост и да спазват указанията на контролните органи. Причинете за ПТП-то са в процес на установяване.

Към 10:00 часа движението на моторни превозни средства по АМ "Хемус" в посока Шумен, в участъка на инцидента, е възстановено.

На мястото на произшествието все още има автомобил на РД ПБЗН, поради което се призовават водачите да карат с повишено внимание и със скорост, съобразена с пътните условия.

От МВР съощиха, че 62-годишният турски гражданин, водач на товарния камион, не е пострадал. Камионът обаче е напълно изгорял. Нанесени са материални щети по пътя - скъсана и намачкана е разделителна мантинела.

изображението е илюстративно

c