Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Кандидат студенти от Тервел с безплатни курсове от фондация „Българска памет“

За 12-а поредна година фондация „Българска памет“ организира кандидатстудентски курсове на гимназисти в пет населени места в Югозападна и Североизточна България. Сред тях е и добруджанската община Тервел.

Инициативата е създадена от д-р Милен Врабевски и се провежда от 2010 г. насам. Още от първото си издание тя се финансира лично от председателя на фондацията и дава възможност на младежи, живеещи в отдалечени населени места, с ограничени възможности за развитие или от семейства с нисък социален статус, да получат достъп до безплатни кандидатстудентски курсове по предметите, с които ще кандидатстват в желаните от тях висши учебни заведения.

Поради усложнената епидемиологична обстановка, уроците тази година се провеждат онлайн по молба на ученици от 5 училища - СУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Сърница, СУ „ Димитър Благоев“, гр. Доспат и СУ „ Йордан Йовков“, гр. Тервел.

По този начин гимназистите отново ще имат възможност да се подготвят за предстоящите изпити и своя мечтан път към университета.

c