Водещи новини Здраве Образование Общество

Един от 956 изследвани учители е с COVID-19, под карантина са деца и персонал на три детски градини в Добрич и Балчик

24 са потвърдените случаи на коронавирус за изминалата седмица. 10 от установените положителни лица са хоспитализирани, като пет се лекуват в ОАИЛ, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Добрич.

За периода от 01 до 07.02.2021г. в област Добрич са регистрирани и проучени общо 24 случая на COVID-19, от които трима са учители, един е ученик.

За посочения период като контактни са карнтинирани са:

  • 16 деца и 3 лица от персонала от четвърта група и 15 деца и 1 лице от персонала от втора група  на ДГ № 23 в гр. Добрич
  • 13 деца и 3 лица от персонала от втора група на ДГ „Здравец“, гр. Балчик
  • децата от трета група на ДГ № 23 в гр. Добрич

В справката на РЗИ се посочва още, че през периода общият брой изследвани с RT – PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 287. Общият брой карантинирани лица за областта – 145. От потвърдените 24 случая през периода, 10 са хоспитализирани, от тях 5 в ОАИЛ.

През седмицата с ваксина срещу COVID-19 са ваксинирани 306 лица (медицински специалисти, персонал и потребители от социални институции и служители от образователната сфера).

В област Добрич общият брой на педагогически и непедагогически персонал, изследван с бърз антигенен тест е 956, като само 1 лице е показало положителен резултат.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *