Водещи новини - дясно Образование

Изложба с рисунки по приказката „Златното момиче“ откриха в ДГ 20 „Радост“ в Добрич

През последния месец децата от детска градина № 20 „Радост“ в Добрич изучават българската народна приказка “Златното момиче”, за да я представят по различни начини на деца от създаденото партньорство по проект „Нашите приказки“, от програма „Еразъм+“, финансирана от ЕС, чрез ЦРЧР.

Проектът е насочен към развитие на иновативни образователни практики и обмен в областта на културното многообразие. В него работим с детски градини от Унгария, Испания, Румъния и Гърция, съобщи директорът на учебното заведение Валентина Господинова.

“За да предадем мъдростта и нравствените ценности на българския фолклор, ще представим текста на приказката на английски език, подготвяме филм с участието на деца от Трета група „Пчеличка“, книжка в електронен и хартиен вариант и двуезичен речник с непознати думи”, сподели тя.

Настоящата изложба е част от работата по изработване на книжката. Децата рисуваха и пресъздадоха различни епизоди от приказката проследявайки нейното съдържание. Най-добрите рисунки ще  бъдат включени, като илюстрации в нея. Учителите изработват Методика за работа с фолклорна приказка, чрез която обменят опит и усъвършенстват дейността си в това направление.

В хода на всички дейности, децата ще обогатят познанията си за бита и културата на партньорските страни, като на по–късен етап ще работят заедно за да създадат приказка с участие на типични персонажи от  всички страни в партньорството.

До края на февруари ще бъде готов и филмът.

Всички дейности се публикуват в E-twinning и всеки може да види работата на колегите си от другите страни.

Изложбата ще остане до края на другата седмица, за да бъде разгледана от всички деца.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *