Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Фитнес салон радва учениците от Гимназията по туризъм в Добрич

С нов фитнес салон посрещна от началото на втория учебен срок възпитаниците си Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич. Учениците вече тренират в него, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Нели Апостолова.

Тя сподели, че салонът разполага с около 10 фитнес уреда. Сред тях са кростренажори, лежанки за тежести, лостове за набиране и други. Салонът е постлан със специална гумена настилка. Намира се в приземния етаж на гимназията. Помещението е оборудвано с отопление и осветление с инфрачервени лъчи. Има специална вентилация, за да не се събира влага. Оборудвани са помещения за преобличане на учениците.  

Апостолова разказа, че салонът е бил складово помещение, което е разчистено и ремонтирано така че да отговоря изцяло на условията за фитнес зала. Ремонтът е извършен през ноември и декември миналата година, когато учениците бяха в дистанционно обучение.

По думите на директора интересът към новата придобивка е много голям и в момента се правят графици за посещението на салона. Ползва се от всички ученици на групи в часа за допълнително физическо възпитание. В група са максимум по 10 деца предвид епидемиологичната обстановка. В салона се влиза винаги с учител, учениците се инструктират, те са с различни обувки от тези, с които са на училище.

Всички финансови средства за изграждането на фитнес салона са изцяло от бюджета на гимназията, посочи директорът.

c