Водещи новини - дясно Образование Общество

Фитнес салон радва учениците от Гимназията по туризъм в Добрич

С нов фитнес салон посрещна от началото на втория учебен срок възпитаниците си Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич. Учениците вече тренират в него, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Нели Апостолова.

Тя сподели, че салонът разполага с около 10 фитнес уреда. Сред тях са кростренажори, лежанки за тежести, лостове за набиране и други. Салонът е постлан със специална гумена настилка. Намира се в приземния етаж на гимназията. Помещението е оборудвано с отопление и осветление с инфрачервени лъчи. Има специална вентилация, за да не се събира влага. Оборудвани са помещения за преобличане на учениците.  

Апостолова разказа, че салонът е бил складово помещение, което е разчистено и ремонтирано така че да отговоря изцяло на условията за фитнес зала. Ремонтът е извършен през ноември и декември миналата година, когато учениците бяха в дистанционно обучение.

По думите на директора интересът към новата придобивка е много голям и в момента се правят графици за посещението на салона. Ползва се от всички ученици на групи в часа за допълнително физическо възпитание. В група са максимум по 10 деца предвид епидемиологичната обстановка. В салона се влиза винаги с учител, учениците се инструктират, те са с различни обувки от тези, с които са на училище.

Всички финансови средства за изграждането на фитнес салона са изцяло от бюджета на гимназията, посочи директорът.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.