Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

До 16 февруари ревматологично болни от Добрич могат да се запишат за безплатни консултации

Десетки пациенти с ревматологични заболявания са посетили безплатния виртуален кабинет за консултации със специалисти ревматолози от Варна, Бургас и Русе през януари, за да направят консулт с лекар и да получат насоки за терапията си без да напускат дома. Това съобщават от пациентската организация “Медкънект”. Инициативата направи възможна безопасна срещата на възрастни и трудноподвижни пациенти с ревматолог, който лично да следи състоянието им, въпреки сложната епидемиологична обстановка.

Припомняме, че пациенти с ревматологични заболявания от Добрич имаха възможността да се включат в безплатните консултации на 29 и 30 януари.

Поради успеха на старта на кампанията организаторите от “Медкънект” удължават периода на инициативата до края на февруари, а пациентите, които нямат възможност за видео връзка ще бъдат консултирани и по телефон. Целта е по-голям брой хронично болни да се възползват от дистанционните консултации и да получават адекватно лечение. Организаторите обясняват, че инициативата е насочена към пациенти от Източна България, които вече имат поставена диагноза за някое от следните заболявания: ревматоиден артрит, псориатичен артрит или анкилозиращ спондилит.

За Про Нюз Добрич председателят на “Медкънект” Божидар Венков съобщи, че желаещите да се включат в консултациите от Добрич трябва да запишат на посочения телефон до 16 февруари. Той обясни, че пациентите трябва да подготвят документация, с която да може да се запознае лекарят, за да ги консултира адекватно. Ако някои от тях нямат актуални изследвания има възможност да им бъде даден талон за безплатно такова.

Предвид сложната ситуация около пандемията от COVID-19 и въвеждането на ограничителни мерки все повече хора се страхуват да посещават лечебни заведения. Това е проблем, който рефлектира директно върху състоянието им, терапията и възможностите за стабилизиране на състоянието им. Пациентите с хронични заболявания са в най-рисковата група при заразяване с вируса и това налага редица допълнителни ограничения за тях, едно от които е посещение на лечебни заведения.

Въвеждането на онлайн консултации е отлична възможност за пациенти с ревматологични заболявания да имат достъп до специалист ревматолог от своя дом, пред когото да представят своите оплаквания, въпроси, клинични резултати и да получат компетентни насоки за лечението си.

Всички пациенти, които желаят да се възползват от безплатните консултации, трябва да си запишат предварително час на тел. 0878 151122 всеки работен ден от 9 до 17 часа ч или да изпратят запитване на e-mail: info@medconsult.bg.

Повече за инициативата и как може да се включите вижте тук:  https://medconsult.bg/iniciativi/item/3352-iniciativa-online-konsultacii-s-revmatolog.

c