Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Започна ваксинирането на учители в област Добрич

Започна ваксинирането на учители и непедагогически персонал в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление /РУО/ по образованието Светлана Василева.

Първите петима от сферата на образованието са имунизирани вчера в Каварна. В следващите две седмици Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ планира всички учители и служители в училищата, които са заявили желание, да бъдат ваксинирани, посочи Василева. Припомняме, че по данни на РЗИ те са около 650 души.

Както Про Нюз Добрич писа ваксини се поставят в имунизационните кабинети. В Добрич те се намират в РЗИ и в двата диагностино-консултативни центъра. В Каварна е в Многопрофилната болница за активно лечение, а в Балчик, Генерал Тошево и Тервел – в медицинските центрове. Имунизационен кабинет бе разкрит и в Шабла, той се поддържа от Медицинския център в Каварна.

Около 900 учители и около 130 служители в училищата са се изследвали с антигенни тестове към вчерашна дата, сочат данните на РУО. До момента има само един положителен резултат за COVID-19 – на представител на непедагогическия персонал.

c