Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

За максимум 5 месеца строят новата сграда на детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич

Строителството на новата сграда на детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич трябва да стане за не повече от 150 дни. Това става ясно от обявената обществена поръчка от Община Добрич. Прогнозната стойност е 584 638 лева с ДДС. 

Финансирането е по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г.“ на Министерски съвет.

Предвижда се изграждане на нова, едноетажна сграда на мястото на съществуваща, която е втора сграда в детската градина и ще обслужва 2 детски групи. Очакваният резултат от изпълнението на поръчката е осигуряване на нова сграда за две детски групи на ДГ №10 „Слънчице“.

VLUU L210 / Samsung L210

На мястото на съществуващата дървена едноетажна сграда ще се изгради нова, едноетажна сграда със застроена площ 464 м2 и ще включва помещения, обслужващи две детски групи, включително изолаторно. Сградата е със стоманобетонова носеща конструкция. Проектът осигурява достъпна архитектурна среда, а именно изграждане на рампа към вътрешен двор и санитарен възел за хора с увреждания.

Изработен е инвестиционен проект, който е одобрен и е издадено разрешение за строеж от 18.12.2020 г.

На сесията на Общинския съвет през януари стана ясно, че след като бъде избран изпълнител се очаква през лятото и началото на есента да бъде извършено строителството на новата сграда на детската градина.

c