Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В ужасни мъки е издъхнала баба Ресмие, горяла жива в дома си в Добрич

Никакъв шанс да се спаси от пламъците не е имала баба Ресмие, която снощи горяла в дома си по булевард Русия в Добрич. Къщичката й е недалеч от противопожарната служба в града. Огънят лумнал около 19.55 часа. Най-вероятно е тръгнал от късо съединение. По първоначални данни възрастната жена е била с изключително тежки изгаряния - от трета-четвърта степен. По спешност е била транспортирана във Варна, където няколко часа по-късно починала.

91-годишната жена била прикована на легло – не виждала, не можела да върви. Живеела сама в къщичката си от две стаички и коридор. Децата и внуците й от години живеят в Германия и Полша. Пращат пари на жена, която да се грижи за бабата – да чисти, пере, да й носи храна. Комшиите също помагали на възрастната жена.

В дома на баба Ресмие имало печка на дърва, но огънят избухнал от стари кабели. Много бързо се разразил.

От другата страна на двуфамилната къща живеят нейните правнуци. Когато пламъците лумнали, у дома била само жената на единия от тях. Но не могла да помогне, разказаха пред Про Нюз Добрич съседи. Всички били много уплашени да не се подпалят и техните къщи, защото постройките там са много близо една до друга.

Прикованата на легло възрастна жена не е имала никакъв шанс да се спаси. Изгоряла е жива в адски мъки. Изпепелено е и всичко в стаичката, където е живеела.

„Това са стари къщи  – 70-80 годишни, не са ремонтирани. Кабелите са стари“, коментираха съседи.

Те са готови да се обединят и да вдигнат отново къщата. „Стига някой да осигури материали, ние ще помогнем - всички тук сме майстори. Ще поправим къщата, няма да оставим хората навън. Ние тук си помагаме, когато някой нещо строи“, споделиха съседите.

Още снощи те са съобщили трагичната вест на близките на баба Ресмие, част от тях вече пътуват обратно към България.

c