Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кампания срещу онлайн тормоза в училище започва Районният съд в Ген. Тошево

Районният  съд в Генерал Тошево подема образователна кампания под наслов „Съдът и училището заедно срещу онлайн тормоза" сред учениците в Генерал Тошево с подкрепата на Регионалния инспекторат по образованието, съобщават от съда.

Партньори в кампанията са СУ „Н. Й. Вапцаров“, О У„Христо Смирненски“ и Професионалната гимназия по земеделие "Тодор Рачински".

Целевата група са ученици от пети до дванадесети клас. Основна цел на кампанията е създаване и увеличаване на познанията и уменията за предпазване от превръщането на учениците в жертви на онлайн тормоз от страна на техните връстници, други подрастващи или дори възрастни.

Лекциите ще бъдат изнесени от системният администратор на съда инж. Димо Водкаджиев.

Като последващо събитие Районен съд-Генерал Тошево ще организира конкурс между учениците от училищата взели участие в образователната инициатива, за написване на есе на тема: "Казвам НЕ на онлайн тормоза". Най-добрите творби ще бъдат публикувани на сайта и фейсбук страницата на съда, а техните автори ще получат награди.

С реализирането на тази кампания Районен съд-Генерал Тошево продължава и надгражда своята добрата практика за работа с деца и младежи.

c