Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Увеличават с 25% фонд "Здраве" за медиците в Добрич

Средствата във фонд „Здраве“ да бъдат увеличени с 5000 лева. Това предвижда местната управа да залегне в новия бюджет за 2021 година, съобщиха от Община град Добрич.

Предложението за увеличение на общинската субсидия за Фонд „Здраве“ е залегнало в проекто-бюджета на Община Добрич за 2021 г. Предложеният бюджет ще бъде разгледан в рамките на публично обсъждане и ще се дебатира на онлайн заседанието на Общинския съвет през февруари. От Общината припомнят, че обхвата на здравните услуги, които предлага Фонда се разширява. Средствата, които са осигурени в размер на 20 000 от миналата година, е предвидено да се увеличават с 5 000 лева.

До момента са подпомогнати 36 здравни специалисти. На двама от медицинските специалисти са осигурени общински жилища, на четири са възстановени таксите за придобиване на специалност. На 23 са поети транспортните разходи от и до работното място, а на 13 са възстановени до 50% от месечните такси в общинските детски ясли и градини.

От Община град Добрич припомнят, че Общински фонд „Здраве“ предлага финансово и социално - битово подпомагане на здравни специалисти под формата на:

  • възстановяване на такси за участие в основните курсове за придобиване на специалност – за всеки конкретен модул
  • възстановяване на разходи за наем на общинско ведомствено жилище, предоставено по реда на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди за настаняване под наем и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд на Община град Добрич
  • възстановяване на месечни такси в общински детски ясли и/или детски градини на територията на Община град Добрич до 50 %
  • възстановяване на средства за пътно-транспортни разходи от и до работното място (за лица, които живеят извън град Добрич)
    • съгласно Наредбата за командировките в страната, но не повече от 50 % от минималната работна заплата за страната месечно

Кандидатите подават документи в Центъра за услуги и информация на Община град Добрич, на адрес: ул.„България“ № 12. Заявленията за кандидатстване могат да се подадат и по електронен път, на имейл адрес: dobs@dobrich.bg.

Правилник за работата на Общински фонд "Здраве" и приложенията, приети с решение No 33-28 от 24 април 2018 година на Общинскисъвет град Добрич, изм. и доп. с решение No 41-16 от 27 ноември 2018 г. на Общинскисъвет град Добрич

c