Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Новият директор на Езикова гимназия в Добрич: Искам промяна към по-добро

Аз искам промяна към по-добро. И с всички сили ще се постарая да я привнеса, макар и временно заемаща позицията. Това каза за Про Нюз Добрич вр. и. д. директор на Езикова Гимназия „Гео Милев” в Добрич Миглена Василева. Припомняме, че тя зае поста в понеделник след пенсионирането на досегашния директор Милена Иванова.

Василева разказа, че вчера се е провел Педагогически съвет, на който е била набелязана посоката на развитие на гимназията от тук нататък. „Всички приеха посланието, което аз отправих към тях и мисля, че с общи усилия ще се получат нещата”, сподели директорът. Тя се надява, че малките промени ще започнат да се виждат до края на годината. По думите й те няма да се видят толкова сериозно отвън, може би ще ги усетят учителите, родителите и учениците.

Василева сподели, че е всеизвестно, че в училището липсват малко повече дисциплина и ред. „В това са единодушни всички участници в процеса”, допълни тя. Новият директор разказа, че ще се срещне с осмокласниците като новопостъпили в гимназията и твърде малко присъствали физически в нея. „Ще се срещна с всеки един от класовете, за да отправя към тях това послание – че са Гео Милевци, че те трябва да представят достойно гимназията навсякъде с думи и дела и да държат здраво фронта. Аз искам традициите, че в нашето училище се подготвят и учат едни изключително будни, умни и достойни хора, да се запазят”, каза директорът.

За себе си Миглена Василева разказа, че е завършила Езикова гимназия „Гео Милев” през 1996 година с първи чужд език френски и втори английски. След това завършва френска филология в Софийски университет „Свети Климент Охридски”. Завръща се в Добрич и започва да работи като нередовен учител по английски език. Завършва и английска филология задочно в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” с 5-годишен курс на обучение. След завършването си  кандидатства за работно място за учител по английски език в ЕГ „Гео Милев” през 2008 година. Зам.-директор е от 2014 година.

Василева съобщи и как ще учат възпитаниците на гимназията от утре. До 17 февруари присъствено ще се обучават учениците от 8 и 12 клас. Взето е решение да са на две смени с цел да не се струпват твърде много ученици не едно място. Останалите випуски – 9, 10 и 11 клас, ще бъдат на обучение от разстояние в електронна среда. Василева обясни, че за колегите й, чиито часове във випуски на присъствено обучение се редуват с класове на дистанционно има подготвени стаи с компютри, където те ще провеждат обучението от разстояние в електронна среда.

Следващият период по график е от 18 февруари до 2 март. През него е регламентирано присъствието на 10 и 11 клас, обучението отново ще е на две смени. След тях от 4 до 17 март присъствено ще се обучават 12 и 9 клас, също на две смени.

c