Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 с трета загуба в Суперлигата, падна от Монтана

Волейболистите на Монтана записаха втора победа в Първата осмица на Суперлигата, след като се наложиха над Добруджа 07  с 3:2 (20:25, 25:19, 19:25, 25:23, 15:8) в отложен двубой от трети кръг.

Монтана е на шеста позиция с 4 точки (2 победи, 3 загуби), Добруджа е на трета с 13 точки (4 успеха, 3 поражения) и два мача повече.

Домакините и гостите имаха своите шансове във всеки от геймовете, но силите бяха разпределени равномерно. В тайбрека пролича превъзходството на монтанчани, като бяха по-стабилният отбор във всички елементи. Умората явно си оказа влиянието върху добруджанци.

Срещата започна равностойно, след което добричлии взеха нещата в свои ръце. Момчетата на Мирослав Живков се откъснаха и поведоха в резултата.

Ролите се размениха в следващата част - домакините от Монтана се мобилизираха и заиграха по-уверено. До края шансът бе на страната на играчите на Даниел Пеев и те спечелиха без проблем гейма.

Впоследствие "зелените" отново бяха водещи, като правеха по-малко грешки от съперника. Именно това бе ключът към успеха на Добруджа в тази част.

Жаждата за победа на собствен терен остави монтанчани в битката. Първоначално те си осигуриха добра преднина, но изпуснаха инициативата. Повратен момент бе 14-та точка, след която двата тима продължиха равностойно почти до края. Домакините намериха сили да се вдигнат и съумяха да запазят шансовете си за успех след ас на Стефан Чавдаров и грешка от атака на Мартин Мечкаров.

В тайбрека момчетата на Даниел Пеев поведоха и бяха безапелационни, реализирайки серия от шест точки до 11:3. Постепенно съперникът намали част от разликата, но не успя да стигне до нещо повече. Монтана се поздрави с победата след атака на Радослав Попов за 15:8 и крайното 3:2 гейма.

Най-резултатни бяха Радослав Попов и Златан Йорданов с по 17 точки (1 блокада) (5 аса, 1 блокада). 13 точки реализира Стефан Чавдаров (4 аса, 2 блокади). За съперника Жулиен Георгиев бе над всички с 25 точки (3 аса). Венцислав Рагин приключи с 12 точки (5 блокади).

В следващия кръг Монтана излиза срещу Левски София, на 6 февруари (събота). Добричлии играят срещу ЦСКА в столицата.

Източник: bgvolleyball.com

Снимка: Момчил Тодоров

c