Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Голямо количество храни дариха „Жътвари” и приятели на Приюта за мъже в Добрич

Голямо количество хранителни продукти и почистващи препарати дари Клуб за народни танци „Жътвари” на Центъра за временно настаняване, по-известен като Приют за мъже в Добрич. По повод дарението председателят на Фондация „Милостиво сърце”, към който е приютът, Александър Иванов сподели в социалната мрежа: „Има хора, за които думи като пандемия, криза, не мога и нямам не важат. Те са такива, които биха дали и малкото, което имат, за да помогнат на някой друг, хора, за които състраданието, жертвата и милостта са ежедневие”.

За Про Нюз Добрич ръководителят на „Жътвари” Мая Бърдарова разказа, че хранителните продукти са предоставени от танцьорите в клуба и техни приятели в рамките на кампанията „Споделен хляб”. Припомняме, че предни години кампанията бе по-мащабна, в нея се включваха много добричлии и бяха подпомагани нуждаещи се деца и възрастни, но тази година заради пандемията бе решено да се събират храни и препарати само за Приюта за мъже.

Сред хранителните продукти има брашно, ориз, боб, леща, макарони, олио, захар, пастет, консерви и други. Според Бърдарова вероятно количеството ще стигне за няколко месеца. Един от танцьорите на „Жътвари” Веселин Василев е закупил и дарил щендери, на които са подредени продуктите.

„Благодарим ви от сърце, бъдете здрави и все така добри. Специални благодарности на Веселин Василев за голямата му всеотдайност”, сподели Александър Иванов.

c