Водещи новини - дясно Здраве Общество

Пациенти от Добрич вече се записват при джипитата си за ваксиниране

Има интерес от страна на пациентите към предстоящото ваксиниране, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Добрич д-р Стелиян Щерев. По думите му той е започвал записванията на желаещи да се имунизират в петък. Към момента има около 20 записани.

За сега интерес проявяват предимно възрастни хора с хронични заболявания, каза д-р Щерев. Той обясни, че към момента не се изисква пациентите да посочат с коя точно ваксина желаят да се ваксинират.

Припомняме, че по информация на Българския лекарски съюз записването за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19 може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при общопрактикуващите лекари /ОПЛ/. Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с  актуална информация. Така ОПЛ ще  разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират  желаещите, когато ваксините бъдат доставени. 

Очакванията са до края на февруари да се започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *