Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Над 1400 лв. ще струва снимката на "летял" със 237 км/ч по АМ "Струма"

В последния ден на януари, мобилна камера е заснела автомобил BMW, движещ се със 237 км/ч по автомагистрала "Струма" в посока София. Според табелите, магистралното ограничение на скоростта в този участък е 110 км/ч. Проверка е установила, че автомобилът е собственост на лизингова компания, а "летящият" в нея е бил 43-годишен софиянец. За това нарушение, любителят на високите скорости може да бъде финансово санкциониран с 1450 лв.

Нова спецакция на КАТ

До 3 февруари продължава специализираната операция на територията на цялата страна. Общо 70 фиша и 34 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата са съставили полицаите от Кюстендилска област за времето от 20 до 31 януари. 112 са случаите на превишение на скоростта извън населени места.

60-годишен шофьор е ранен при катастрофата между два товарни автомобила край Балчик

Само за последните 10 дни на януари са били санкционирани петима водачи за водене на разговори по мобилен телефон по време на движение, 31 са нарушили пътни знаци и маркировка, 4-ма пешеходци са санкционирани за неправилно пресичане, 6-ма пътници за неползване на колани. Установени са двама водачи да управляват след употреба на алкохол и 2-ма неправоспособни, 3-ма са били без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

източник: blagoevgrad.eu

c