Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С дъжд и пролетни температури идва февруари в Добруджа

След снегът в края на месец януари, който донесе радост за най-малките, но традиционно изненада службите по поддръжка в региона, месец февруари ще започне с валежи от дъжд, вятър от юг и приятни пролетни температури.

Според прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология, през тази нощ времето в Североизточна България ще е облачно с валежи от дъжд, които ще продължат и през деня. В Югоизточна България се очакват значителни количества. Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъса.

Ще духа умерен, на места временно силен вятър от юг-югозапад. Минимални температури ще са между 3° и 8°, по крайбрежието до 10°. Максималните дневни стойности ще са между 10° и 15°. За района на Добрич минимална температура около 2-3°, а максимална около 13-15°. Вълнението на морето по Южното Черноморие ще е 2-3 бала, малко по силно ще е по Северното Черноморие - 3-4 бала. Температурата на морската вода се запазва в границите 7°-8°.

От вторник минималните температурни стойности на въздуха в Добруджа плавно ще се повишават, а максималните дневни ще се запазят високи за периода - в интервала 13° - 15°. Малко по-ниски ще са по крайбрежието. През първата половина на седмицата, вятърът ще е от южна четвърт. След дъждът, който ще падне през първия ден на февруари, до края на първата третина на месеца не се очакват нови валежи.

дежурен синоптик: С. Георгиева - НИМХ-Варна

c