Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Няма затворени за движение пътища в област Добрич - 96 часа след...

снимка; hilltoptireservice.com

Четири дни след началото на първия "по-сериозен" зимен каприз на времето, всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич са разчистени от снежните преспи и проходими. Няма въведени ограничения за движение на автомобили заради снегонавяваня или ремонтни дейности, съобщиха от Областното пътно управление.

Тази сутрин температурите в цялата област бяха положителни. Както обикновено, първи посрещнаха изгрева на слънцето край Шабла - точно в 7:23 ч.. Три минути по-късно, то огря и над Добрич. Залезът в Добричко ще е 17:18 часа, а продължителността на деня вече е 9 часа и 51 минути. Както се казва: Ден като ден - който спал-спал, който работил - пак ще го направи, който оцелял след всички... има повод да почерпи!

ОРАНЖЕВ КОД: Виелици и навявания от тази нощ в област Добрич

В сутрешните часове температурите в страната бяха в интервала от - 6 С до + 9 С. Времето над страната е предимно ясно, на места с разкъсана облачност. Вятър духа в областите: Варна, Видин, Враца, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Хасково и Шумен. Пътните настилки са предимно заснежени или мокри, обработени за движение при зимни условия. Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има в района на Котел /област Сливен/ и Саранци /област София/.

c