Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

В Административния съд в Добрич се въвеждат правила до края на извънредната обстановка

Със заповед на ръководителя на Административния съд в Добрич Красимира Иванов се въвеждат правила, свързани с удължаването на извънредната епидемична обстановка. Определя се работно време с граждани и адвокати за времето от 01.02.2021г. до 30.04.2021г., както следва: От 9.00ч. до 12.00ч. и от 14.00 до 17.00ч.

За периода от 01.02.21 г. до 30.04.21 г.трябва да се спазват всички противоепидемични мерки съгласно заповедта на Министерство на здравеопазването от 26 януари:

  • -Да се извършва редовно проветряване и дезинфекция съгласно заповедите на административния ръководител.
  • -Да не се допускат в работните помещения лица с проявени остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обоняние, нарушение или загуба на вкус и други).
  • -Да се извърши инструктаж на работещите за правилна хигиена на ръцете и осигуряване на вода, сапун и дезинфектант.
  • -На територията на сградата да се спазва физическа дистанция най-малко 1.5 метра, при невъзможност – носене на защитна маска за лице.
  • -Да се осигурят лични предпазни средства на работещите в съда в зависимост от спецификата на работа и оценката на риска на работното място (защитна маска за лице, ръкавици и др.)
  • Задължително е влизането в сградата на съда с предпазни маски – еднократни или многократни.
  • -Работният процес на служителите да се провежда при възможност в дистанционна форма или да се установи работно време с променливи граници, или работа на смени.
  • -Да се утвърди график за ползване на регламентирани почивки, където е приложимо, както и да се прилагат други превантивни мерки и методи на работа в зависимост от спецификата на съответната трудова дейност, които да осигуряват по-добро ниво на защита на работещите, в т.ч. ограничаване на несъществени контакти на работните места.
  • При непосредствено обслужване на граждани, изискващо разстояние по-малко от 1.5 метра, е задължително използването на защитна маска за лице. По изключение се допуска обслужване на клиенти без защитна маска за лице, когато са осигурени механични прегради от стъкло или друг прозрачен материал, позволяващ влажно почистване или дезинфекция.

Продължава действието на всички предходни заповеди, издадени във връзка с работата на Административен съд - Добрич по време на извънредна епидемична обстановка.

c