Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Стартира имунизационната кампания в община Тервел

Началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 в община Тервел бе поставено днес. Първите ваксинирани лица, според националния имунизационен план, са служители в Медицински център „Тервел“ – 3 лица, 1 фармацевт и 1 служител от Дом за стари хора „Радост“ в с. Полковник Савово.

Екипът, който извършва ваксинацията, е начело с д-р Ганов – интернист и кардиолог. Той провежда индивидуален преглед на лицата, извършва анамнеза за запознаване със здравословното състояние, прави кардиограма, измерва сатурация и всички други необходими стъпки преди поставянето на дозата с ваксина. Самата ваксинация се прави от медицинските лица Мелекбер Абил и Донка Иванова. Те извършват манипулацията и вписват ваксинираното лице в националния информационен портал, след което му съставят паспорт.

Целият процес - от получаването на дозите ваксини от Регионалната здравна инспекция в Добрич, транспортирането до Тервел и извършването на манипулациите в Медицинския център, се охранява от служители на Районното управление на МВР.

Ваксинирането срещу COVID-19 ще продължи на 8 февруари с имунизацията на учителите в община Тервел, които са заявили своето желание за това.

Ваксината, която се поставя, е на фирмата Pfizer – BionTech.

c