Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Нови противоепидемични мерки в библиотеката в Добрич

За нови мерки, при които ще обслужва клиентите от 1 февруари, съобщава Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич. Работното време с читатели ще е следното:

- Книгозаемане  и Работа с деца 

8.30-17.30 ч.,  допускат се до двама читатели едновременно, с престой 20 мин.

- Обща читалня 

8.30-16.30 ч.,  допускат се до трима читатели едновременно, с престой 1 час

- Краезнание, Читалня Изкуство и Читалня Работа с деца 

8.30-16.30 ч., допуска се по един читател, с престой 1 час.

Всички ползвани библиотечни документи подлежат на 72-часова карантина. В читалните не се предоставят за ползване периодични издания. Мерките се въвеждат поради липса на необходимата техника за дезинфекция на библиотечните документи. Във всички сектори се извършва ежедневна стерилизация с ултравиолетова гермицидна лампа с озон по график.

Центърът за информация и справочно-библиографско обслужване остава затворен за ползване на компютри, извършва само билиографски справки на място и онлайн - библиографски справки и електронна доставка на документи чрез рубриката Е-услуги, отговаря на запитвания на чат в реално време на сайта на библиотеката https://libdobrich.bg/.

За заявка и презаписване на заети библиотечни документи читателите имат следните възможности:

-  чрез електронната услуга MyLib https://ilib.libdobrich.bg/,

-  на телефон 058 602574.

От РБ „Дора Габе” препоръчват на читателите да ползват електронния каталог на библиотеката за избор на конкретни заглавия на адрес https://ilib.libdobrich.bg/.  

Библиотеката възобновява провеждането на културно-образователни и информационни прояви на своя територия в рамките на работното време с читатели /8.30 – 17.30 ч./, при заетост до 30 % от капацитета на залите за провеждане, спазване на дистанция от 1,5 м. и носене на предпазна маска.

c