Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Едва четирима са пациентите с COVID-19 в болницата в Балчик

Четирима пациенти с коронавирусна инфекция се лекуват в момента в Ковид-отделението на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Балчик. Това съобщи за Про Нюз Добрич управителят на лечебното заведение д-р Пламен Димитров. Припомняме, че капацитетът на отделението е 18 души.

Като цяло след Нова година общият поток на пациентите с COVID-19 намаля, сподели д-р Димитров. По думите му болните вече не са в толкова тежки състояния.

Управителят на болницата в Балчик припомни, че Ковид-отделението отвори врати на 13 ноември миналата година. „Буквално на третия ден то беше запълнено. И така почти до навечерието на Нова година, когато случаите поспаднаха. Ние трябваше да лекуваме леки форми, но такива нямаше, всички бяха в изключително тежко общо състояние”, посочи д-р Димитров.

Около 25 души от персонала на МБАЛ в Балчик са се ваксинирали до момента, повечето от тях чакат втория прием, каза лекарят. Той припомни, че в Белия град бе разкрит имунизационен кабинет, който се намира в Медицинския център. „Ако беше само за медици можехме да го отворим на територията на болницата”, посочи д-р Димитров. Предпочетено е обаче да е в Медицинския център, тъй като след това ще бъдат ваксинирани и други групи и така няма да влизат много външни хора в МБАЛ.

c