Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Все още без ток и вода остават част от селата в Добричко

Постепенно дежурните екипи на службите от област Добрич успяват да разчистват снежните преспи и да възстановяват нарушеното през вчерашния ден електрозахранване, водоподаване и достъпа до отделни населени места на територията на област Добрич.

От Областния щаб за защита при бедствия съобщават, че машини работят по всички основни направления, за разчистване на пътните артерии от републиканската мрежа. Тази сутрин няма бедстващи хора, но все още има населени места без ток и вода.

 Обстановката на територията на област Добрич постепенно се нормализира. От областна администрация информираха, че към 6)0 часа няма подадени сигнали за бедстващи хора.

За изминалото денонощие в областта са станали пет пътно-транспортни произшествия с материални щети. От Областно пътно управление информират, че 18 машини работят по главните направления в областта, като се очаква по-късно през деня поетапно пътищата да бъдат отворени за движение.

Снеговалежът и силният вятър през вчерашния ден причиниха множество аварии. Към 6:00 часа без електрозахранване в отделните общини на област Добрич са следните населени места:

  • в община Добричка - Полковник Иваново, Полковник Минково, Полковник Свещарово, Стожер, Долина, Соколник, Царевец, Славеево, Батово, половината от селата Одърци и Плачидол, както и части от Поп Григорово, Владимирово, Бдинци,Вратарите и Орлова могила
  • в  община Каварна - Септемврийци, Белгун, части от Поручик Чунчево и Българево
  • в община Ген. Тошево - Писарово и Снягово.

В останалите общини на територията на областта не е подадена информация за населени места без електрозахранване.

         С нарушено водоподаване по водопреносната мрежа в община Добричка са селата: Бранище, Плачи дол, Бдинци, Вратарите, Козлодуйци, Владимирово, Батово, Долина, Козлодуйци, Смолница, Златия и част от Ведрина.

Не работят помпени станции Батово, Долина и Дъбрава - без вода са и селата в община Балчик: Дъбрава, Балканци, Кремена и Гурково, Григорово. Проблем с налягане на водоподаването все още има за високите части на град Добрич.

c