Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Реконструират пешеходната зона на село Крушари

Обществена поръчка за реконструкция на пешеходната зона на Крушари обяви добруджанската община. За обекта, предмет на поръчката, има изработен и одобрен инвестиционен проект, фаза технически.

От него става ясно, че площта за озеленяване възлиза на 4 843.95 квадратни метра. Пешеходната зона на Крушари е реализирана през 80-те години на миналия век. Предвижда се тя да бъде оформена в една модернизирана паркова среда.

От съществуващата дървесно-храстова растителност ще се запазят само иглолистните и широколистните дървета, като Общината ще извърши прочистване и качествено оформяне на короните им. Между тях ще се оформят групи от вечнозелени и цъфтящи храсти, рози и перенни цветя. Предвидени са кътове за срещи и разговори на открито, като всеки един от тях ще е с дървена пергола или беседки и паркови пейки. В западната част е проектиран кът за художествени занаяти с бетонни стени за изразяване на идеи в художествено отношение на хората, занимаващи се с тази дейност в Крушари и общината. В югозападната и североизточната част пешеходната зона граничи с частни имоти. За тази цел се предвижда зелена ограда по границата на парцела.

Атракция в пешеходната зона ще са розите от няколко различни вида. Предвидени са вечнозелени храсти, изглеждащи като рози в зелена саксия, а около нея ще има вечнозелени влачещи храсти. Всички перголи ще са с влачещи рози. 

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 587 602.31 лева. Срокът за получаване на офертите е 18 февруари.

c