Водещи новини Общество

Поетапно отварят пътищата в област Добрич, има селища без ток и вода

Обстановката на територията на област Добрич постепенно се нормализира, съобщават от областната управа. 39 сигнала за закъсали автомобили са подадени през изминалата нощ.

Турски автобус с пътници заседна до с. Рогачево, но е бил изтеглен. За изминалото денонощие няма подадени сигнали за бедстващи хора.

През последните 24 часа са станали пет пътно-транспортни произшествия с материални щети. От Областно пътно управление информират, че 18 машини работят по главните направления в областта, като се очаква по-късно през деня поетапно пътищата да бъдат отворени за движение.

Снеговалежът и силният вятър през вчерашния ден причиниха множество аварии. Към 6:00 часа без електрозахранване са населени места в областта в различни общини, както следва:

  • – в община Добричка: Полковник Иваново, Полковник Минково, Полковник Свещарово, Стожер, Долина, Соколник, Царевец, Славеево, Батово, половината от селата Одърци и Плачидол, както и части от Поп Григорово, Владимирово, Бдинци,Вратарите и Орлова могила;
  • – в  община Каварна: Септемврийци, Белгун, части от Поручик Чунчево и Българево;
  • – в община Г. Тошево :Писарово,Снягово.

В останалите общини на територията на областта не е подадена информация за населени места без електрозахранване.

Нарушено е и водоснабдяването в областта заради липса на ток в 3 помпени станции. Без вода в община Добричка са селата Плачи дол, Бдинци, Вратарите, Козлодуйци, Владимирово и част от Ведрина. Не работят помпени станции Батово, Долина, Дъбрава и без вода са селата Батово, Долина, Козлодуйци, Смолница, Златия, Сенокос, Дъбрава,Балканци, Кремена и Гурково, Григорово, Бранище, както и високите части на град Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *