Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На десетки бедстващи в преспите помогнаха джиповете на Офроуд-Добрич

На десетки бедстващи автомобили, попаднали в снежен капан, помогнаха през изминалото денонощие с джиповете си момчетата от Офроуд-клуба в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич Кристиян Тодоров от клуба.

Както вече информирахме, цитирайки Нова тв, те помогнаха на бременна жена в осмия месец, прекарала около 12 часа на пътя Варна-Добрич, чийто автомобил бе закъсал в района на село Новаково. На помощ са се притекли 6-7 джипа от клуба. Мъжете, които са я спасявали, са се прибрали доста късно.

Тодоров разказа, че в спасителните акции през денонощието са се включили над 10 високопроходими коли от клуба. Те са били изкарани около обяд. „Обстановката беше много тежка, имаше навявания със сняг. Много бяха закъсали автомобилите с бедстващи хора. Имаше доста тапи, които трудно се отпушват”, разказа добричлията. По думите му където се е налагало са прибирали и хора и са ги извозвали.

Има хора, които не искат да им се помогне, сподели Кристиян Тодоров. „Помагаш им и те продължават. Не да се върнат където е по-близо и по-лесно, просто са си решили. И правят тапи”, обясни той.

Най-вече по направленията към Варна и Балчик са имали възможност да помагат снощи членовете на Ортроуд-клуба в Добрич.

Кристиян Тодоров посочи, че ако някой закъса може да се свърже с тях чрез групата Виждам те КАТ-Добрич във Фейсбук. Чрез телефонно обаждане и по този начин те са научили за бедстващата край Новаково бременна жена.

c