Водещи новини - дясно Крими Общество

19 години зад решетките ще лежи К.Р. убил майка си, реши съдът в Добрич

Наказание от 19 години лишаване от свобода получи 26-годишният К.Р., предаден на правосъдието от Окръжна прокуратура-Добрич за убийство на родител, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Постановеното наказанието за лишаване от свобода е за това, че на 01.12.2018 г. в с. Честименско, обл. Добрич, К.Р. умишлено е умъртвил майка си. Той е осъден от състав на Добричкия окръжен съд, който го призна за виновен в извършването на престъпление по чл.116, ал.І т.3 вр. с чл.115 от НК.

К.Р. живеел с. Честименско, обл. Добрич заедно с родителите си, с Г.И (с която живеел на съпружески начала) и с двете си деца. На 01.12.2018 г. около 20.30 часа К.Р. и Г.И. отишли на гости при съседите си, където подсъдимият употребил алкохол. Около 3.00 часа двамата се върнали в дома си. До този момент отношенията им били нормални и между тях не е възниквал конфликт. Г.И. отишла в стаята, в която спели и оправила леглото, след което К.Р. също влязъл и започнал безпричинно да й нанася удари с ръце. Г.И. избягала в съседна стая, в която била майката на К.Р. – Р.А., но мъжът последвал жена си и продължил да й нанася удари и да я обижда. Р.А се опитала да се намеси, за да защити снаха си, но К.Р. продължавал да удря Г.И. Двете жени успели да отидат в стаята, в която спят децата и се опитали да затиснат вратата. К.Р. обаче ги изблъскал и отново ударил първо жена си, а след това нанесъл удар с юмрук по главата на майка си и я блъснал, вследствие на което тя залитнала към стената и паднала безжизнена на земята. Г.И. отишла незабавно при съседите и разказала случилото се. Обадили се на телефон 112 и не след дълго пристигнал екип на Спешна помощ, който констатирал смъртта на Р.А.

От назначената съдебномедицинска експертиза се установило, че вследствие на нанесените удари, Р.А. е получила травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, довел до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, в резултат на което е настъпила смъртта й.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *