Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Правят План за улична регулация на вилната зона в Добрич, където сега коли затъват в калта

В момента се проектира План за улична регулация на местността „Гаази баба“. След като бъде приет ще се даде възможност за изграждане на всякакъв вид инфраструктура – водопровод, канализация, улици, тротоари, осветление и др. Това отговориха от Община град Добрич на запитване на Про Нюз Добрич по повод сигнал на жители на местността.

Проблемът е съществувал през годините назад. През 2019 година Община Добрич предприе необходимите действия за неговото разрешаване, допълват от общината.

Припомняме, че кола затъна в калта на улица 11 в Гаази Баба. „Това ли наричате улица??? За това ли плащаме данъци и винетки? Живеем в 21 век, за да затъваме в дупките на улица 11 в Гази Баба. Тече вода от една седмица по тази улица, къщите, дворовете и шахтите са пълни с вода. ВИК нищо не правят, Общината също“, алармира Силвия Димитрова.

Коли затъват в калта по улица във вилната зона на Добрич

„Ситуацията наистина е ужасяваща. Пет пъти „ВиК“ идваха да ремонтират една авария точно пред нас. Една и съща авария пет пъти я правиха в рамките на три месеца“, споделиха пред Про Нюз Добрич Силвия Николова и Веселин Иванов, които са собствениците на имот на Улица 11, №6, втори път.

Про Нюз Добрич разговаря с Николай Маразов – началник на район Добрич град във ВиК. По думите му от дружеството имат желание да се подменят водопроводи в местността „Гаази Баба“, но не срещат съдействие от Община град Добрич.

ВиК: Община Добрич не ни съдейства за решаване на проблемите с водопроводите в Гаази Баба

Маразов допълни, че ВиК има желание да започне дейности, ако не за цялостна подмяна, то поне на най-компрометираните места, но при по-коректно отношение и разбиране от Общината. Той поясни, че районът не е в градската регулация, което създава допълнително проблеми и там реално не трябва да има водопроводи. „Тези улички са изцяло от пръст, не са асфалтирани и когато отстраним авария, ние не можем да асфалтираме, а хората очакват това. Не можем и изцяло да подменим водопровода“, подчерта Маразов. Каза, че винаги, когато се подаде сигнал за авария, екипите се отзовават.

В отчета на първата година от сегашния мандат на кметския екип на Добрич се казва, че през 2020 година е възложено и изпълнено геодезическо, кадастрално и фотограметрично заснемане на улична мрежа, във връзка с изработване на План за улична регулация за „Гаази баба“. В процес на изпълнение е „Изработване на План за регулация – План за улична регулация (ПР-ПУР) на част от м. „Гаази баба“ гр. Добрич“.

c