Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Пътищата от и към Добрич тази нощ няма да се отварят, за да няма бедстващи

Десетки коли чакат на изходите на Добрич, най-вече за Балчик и Варна, в очакване пътищата от града да бъдат отворени, видя репортер на Про Нюз Добрич.

На изхода на Добрич към Балчик над 10-15 коли чакаха с надежда да бъдат пропуснати. Някои от тях споделиха, че са от съседното село Плачи дол, което е на 2 километра от областния град, но заради затварянето на пътя има опасност да трябва да останат да спят в колите си. Разказаха, че има много закъсали коли в района на Приморци.

Автомобили, ТИР-ове, дори и автобус с пътници, чакаха на изхода на Добрич за Варна.

Заместник-областният управител Красимир Николов коментира пред Про Нюз Добрич, че до сутринта коли няма да се пускат, за да няма бедстващи по пътищата в тъмната част на денонощието. „Защото, когато един затапи пътя, и техника не може да мине, за да почисти. Искахме да няма коли по пътя, за да може да се затвори участъкът и сутринта, когато се очаква да спре снеговалежът, да се изчисти. Целта ни е да няма бедстващи хора по пътищата“, каза Красимир Николов.

Обясни, че усилията са насочени към това да се осигури възможност на хората, които се прибират от работа във Варна към Добрич, да стигнат до домовете си. В момента се занимаваме с колони от коли по пътя Добрич-Варна. Варненската част не е изчистена, нашата я поддържаме чиста. Хора се завъртат пред колоните, блокират им колелетата, обясни Николов.

На два пъти бяха пропуснати коли, които бяха тръгнали от Балчик към Добрич, за да може да няма бедстващи по трасето, каза Красимир Николов. И добави, че други няма да се пускат.

„Умоляваме гражданите никой да не тръгва да пътува в тъмната част на денонощието. При такива виелици е абсурд, наистина е безотговорно. Нека да се даде възможност снегопочистващата техника до сутринта да си свърши работата, за да могат сутринта пътищата да са проходими“, каза още зам.-областният управител.

c