Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Още два кабинета за имунизации са разкрити в област Добрич

130 медицински лица са с напълно завършен имунизационен цикъл срещу COVID-19 в областта. От 26.01.21 г. работят имунизационни кабинети и двете ДКЦ-та в Добрич. Това съобщи директорът на РЗИ Добрич и секретар на Областен координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

130 са медиците на територията на област Добрич, които са с напълно завършен цикъл – прием на две ваксинационни дози срещу COVID-19. От началото на имунизационната кампания досега РЗИ Добрич е получила 163 флакона от ваксините, което е 917 дози, уточни д-р Светла Ангелова. Използваните до вчерашна дата дози за поставяне на първа и втора игла са 605 дози, или 111 флакона. Общо 345 медицински лица са с първи прием, а има осигурени дози и за втори прием на ваксината, заяви д-р Ангелова.

„Ще има нова доставка, така че няма притеснение за недостиг на ваксина."

Още 12 медицински лица са заявили желание да бъдат ваксинирани, но засега те изчакват нова доставка на ваксини. "В момента, в който получим следваща доставка РЗИ веднага ще организира имунизацията им“, увери д-р Ангелова.

c