Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

ВиК: Община Добрич не ни съдейства за решаване на проблемите с водопроводите в Гаази Баба

Имаме желание да подменим водопроводи в местността „Гаази Баба“, но не срещаме съдействие от Община град Добрич, заяви за Про Нюз Добрич Николай Маразов – началник на район Добрич град във ВиК. Повод да го потърсим бяха снимки в социалната мрежа на затънала в кал кола по улица 11 във вилната зона. Живеещи там твърдят, че по улицата от една седмица тече вода, къщите и дворовете са пълни, а от ВиК и Общината не правят нищо. Те твърдят, че екипи на водното дружество пет пъти в рамките на три месеца са ремонтирали една и съща авария.

Коли затъват в калта по улица във вилната зона на Добрич

„Ние подменихме един водопровод в „Лозята“, но общината по никакъв начин не ни съдейства като цяло. Ние нямаме сили и средства за цялостна подмяна на тръбите в района. Няколко пъти съм се захващал да работя по проблема, но винаги срещам отпор от Общината“, посочи Маразов.

Той допълни, че ВиК има желание да започне дейности, ако не за цялостна подмяна, то поне на най-компрометираните места, но при по-коректно отношение и разбиране от Общината. Маразов поясни, че районът не е в градската регулация, което създава допълнително проблеми и там реално не трябва да има водопроводи. „Тези улички са изцяло от пръст, не са асфалтирани и когато отстраним авария, ние не можем да асфалтираме, а хората очакват това. Не можем и изцяло да подменим водопровода“, подчерта Маразов. Каза, че винаги, когато се подаде сигнал за авария, екипите се отзовават.

Про Нюз Добрич отправи запитване до Общината за това има ли планове за подмяна на водопроводите там и как може да се помогне на хората, които имат имоти в Гаази баба.

c