Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Фондация „Милостиво сърце” помогна на мъж от Добрич, живял 3,5 години без ток

Фондация „Милостиво сърце” помогна на 62-годишен мъж в инвалидна количка от Добрич, който три години и половина е живял без ток. Председателят на организацията Александър Иванов успя да разреши конфликт между мъжа  и негов роднина, заради който съгражданинът е стоял дълго време на тъмно.

Преди 20 дни получихме сигнал от гражданка за С. Георгиев, който е в инвалидна количка и има нужда от помощ, разказа за Про Нюз Добрич Иванов. Мъжът живеел в жилище на свой роднина почти в центъра на Добрич. На следващия ден от Фондацията проверили случая на място. Оказало се, че С. Георгиев получава храна по програма на Общината. В стаята, която обитавал, било топло – дърва получава от Дирекция „Социално подпомагане”. Помещението било доста неугледно. Александър Иванов го попитал какво му трябва, мъжът отправил молба да му помогнат да му бъде пуснат токът, какъвто нямал от три години и половина. Споделил: „Имам мечта да се изкъпя и да гледам телевизия”.

Мъжът разказал, че преди три години и половина трябвало да се явява на ТЕЛК, тъй като решението му вече изтичало. Около четири месеца останал без никакви доходи и не могъл да си плати тока и той бил прекъснат. С. Георгиев се скарал сериозно със своя роднина, собственик на жилището, правил няколко пъти опити да си пусне тока, но отношенията им се влошили още повече.

Председателят на Фондация „Милостиво сърце” решил да разговаря със собственика, но успял да се свърже с брат му, който бил запознат със ситуацията. Той обяснил, че С. Георгиев има стари задължения и докато не бъдат погасени няма да му бъде пуснат токът. „Ние бяхме по средата – разговор с единия, разговор с другия”, обясни Иванов. В крайна сметка двете страни си подали ръка, заплатени са старите задължения и преди няколко дни токът в жилището е пуснат. Електроенергията е заплатена от С. Георгиев, помогнали са му приятели.

„Почти бях сигурен, че няма да се получат нещата. Едно е да нахраниш някого, да му занесеш дърва, лекарства, да му помогнеш, но това да сдобриш двама души, които не се понасят, си е направо цяло чудо”, сподели Александър Иванов.

c