Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

В началото на февруари започва фаза II на имунизацията в област Добрич

Положителна тенденция за увеличаване броя на желаещите в сферата на образованието и на социалните услуги да се имунизират срещу новия коронавирус, отчете здравният министър. Той обяви, че от изходна позиция на 21% за ваксиниране, в момента заявилите желание за имунизация са над 30 на сто.

По време на посещението си днес във Варна министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов изказа удовлетворение от проведената среща с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 – Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра, както и с директорите на регионалните управления на образованието и дирекциите по социално подпомагане.

Като положителна той определи тенденцията за увеличаване броя на желаещите да се ваксинират от системата на образованието. „Изходното число на учителите и непедагогическия персонал, с което започнахме, беше 21 %, а сега то достига дори над 30%. Същата тенденция се наблюдава и в системата на социалното подпомагане при ползвателите на социални услуги в домовете за възрастни хора.“

Министър Ангелов обясни, че се очаква ваксинирането във Фаза 1 в целия Район 3 от ваксинационния план да приключи към края на настоящия месец януари, а Фаза 2 ще започне най-късно в началото на февруари. Здравният министър успокои, че всички необходими количества ваксини са осигурени, както са налични и дозите за предстоящата реимунизация.

източник: Министерство на здравеопазването

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *