Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Трима гимназисти от Добрич с награди от национално състезание

Журито на престижното национално състезание за креативно писане на английски език е отличило работите на трима ученици от Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" в Добрич, съобщават от учебното заведение. От там посочват, че конкуренцията в това състезание традиционно е много голяма, а решенията за класиране на творби се взимат след задълбочени обсъждания.

В писмо до гимназията организаторите на единадесетото поред състезание  "Creative Writing" споделят, че  журито с удоволствие се е запознало с работите на Боримир Атанасов от 9 в клас, Евита Тинкова от 10 б клас и Дилян Раев от 12 в клас.

Голям принос за успеха има дългогодишният учител Драгомир Цукев. По негово предложение в училището действа маршрутизация на чуждоезиковото обучение. Учениците изучават чуждия език не според възрастта и класа си, а според знанията и уменията си. Ефективността на този образователен подход се потвърждава с множеството награди на ученици от ЧПГПТ „Райко Цончев”, изучаващи английски език.

c