Бизнес Водещи новини - дясно Крими Общество

Разкриха кое е търговското дружество, от което при спецакция в Добрич бяха иззети над половин тон с “марково” кафе

снимка: prb.bg

Както вече по-рано днес бе оповестено, при претърсвания в склад и в търговски обекти на територията на гр. Добрич са открити и иззети над половин тон с кафе – имитиращ продукт на световноизвестна марка. От държавното обвинение оповестиха, че паралелни специализирани акции са проведени на територията на още няколко области в цялата страна.

В Добрич, спецполицаите са иззели 520,5 кг кафе -1738 бр. пакети със смляно кафе в разфасовки от по 250 гр., и още 87 пакета кафе на зърна в разфасовки от по 1 кг. Установено е и търговското дружество, което стопанисва склада, от който са иззети имитиращите продукти.

Общото количество на задържаното кафе-менте е 4650 кг, предлагано в търговската мрежа в страната с логото на световноизвестна търговска марка. Съвместната специализираната акция е била проведена на 21.01.2021г. между екипи на „Икономическа полиция“- ГДНП, СДВР и областните дирекции на МВР в гр. Благоевград, гр. Бургас, гр. Велико Търново, гр. Добрич, гр. Кърджали и гр. Пловдив под ръководството на прокуратурата. Операцията е била по линия на противодействието и разпространението на стоки, носещи запазена търговска марка, без разрешение от правоносителя им.

Иззеха 550 килограма незаконно кафе от магазини при спецакция в Добрич

В страната са проверени над 56 обекти – складове и магазини, в гр. Благоевград, гр. Бургас, гр. В. Търново, гр. Добрич, гр. Кърджали и гр. Пловдив. Намерени и иззети са над 15 000 опаковки от различни видове и грамажи кафе. Всички те са били имитиращи продукти.

При претърсвания в три обекта в гр. Петрич са иззети 191 кг кафе на пакети, имитиращи известната световна марка.

Образувани са 7 досъдебни производства за престъпления по чл. 172б от НК- търговия на стоки без съгласието на притежателя на изключителното право да използва марката в търговска дейност.

Действията по разследванията продължават.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *