Крими Общество Тервел

Намаляват противообществените прояви на деца в община Тервел

По-малко са незаконните прояви на малолетни и непълнолетни, извършени през 2020 година в сравнение с предходната на територията на община Тервел. Това сочи отчет за дейността на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ за м. г., който кметът инж. Симеон Симеонов ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Данните сочат, че през 2020-а в комисията са постъпили 13 преписки за извършени противообществени прояви от 16 деца. Три от тях са малолетни, а останалите 13 – непълнолетни. През предходната година броят на преписките е бил 18, а през 2017 година – 30.

През м. г. МКБППМН е постановила решения по 14 възпитателни дела  спрямо 18 лица и решения на две дела, останали за разглеждане от 2019 година, спрямо три непълнолетни лица. Отложени са две с мярка принудително водене от органите на МВР поради неявяване на лицата.

Комисията е наложила възпитателни мерки спрямо 3 малолетни и 13 непълнолетни, а именно:

– Предупреждение – 3 броя,

– Задължаване да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклонения в поведението – 6 броя,

– Поставяне под възпитателен надзор на родителите или лицата, които ги заместват, със задължение да полагат засилени грижи – 1 брой,

– Поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател – 4 броя,

Задължаване да се извини на пострадалия – 3 броя.

Наложени са и четири мерки на родители или лицата,които ги заместват.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *