Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Намаляват противообществените прояви на деца в община Тервел

По-малко са незаконните прояви на малолетни и непълнолетни, извършени през 2020 година в сравнение с предходната на територията на община Тервел. Това сочи отчет за дейността на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ за м. г., който кметът инж. Симеон Симеонов ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Данните сочат, че през 2020-а в комисията са постъпили 13 преписки за извършени противообществени прояви от 16 деца. Три от тях са малолетни, а останалите 13 - непълнолетни. През предходната година броят на преписките е бил 18, а през 2017 година - 30.

През м. г. МКБППМН е постановила решения по 14 възпитателни дела  спрямо 18 лица и решения на две дела, останали за разглеждане от 2019 година, спрямо три непълнолетни лица. Отложени са две с мярка принудително водене от органите на МВР поради неявяване на лицата.

Комисията е наложила възпитателни мерки спрямо 3 малолетни и 13 непълнолетни, а именно:

- Предупреждение - 3 броя,

- Задължаване да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклонения в поведението - 6 броя,

- Поставяне под възпитателен надзор на родителите или лицата, които ги заместват, със задължение да полагат засилени грижи - 1 брой,

- Поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател - 4 броя,

Задължаване да се извини на пострадалия - 3 броя.

Наложени са и четири мерки на родители или лицата,които ги заместват.

Снимката е илюстративна

c