Крими

Затвор за младеж от с. Попгруево, пласирал фалшиви банкноти в магазин във Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 21-годишния Рафи Р., с което той се признава за виновен, че вкарал в обръщение неистински парични знаци и извършил измама.

Рафи Р. е роден във Варна, но е с постоянен адрес в тервелското село с. Попгруево, с основно образование, работи като шофьор, осъждан.

Пред съда той заяви, че признава вината си, съгласен е с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че от 10.02.2020 г. до 16.04.2020 година във Варна, при условията на продължавано престъпление в хранителен магазин на ул. „Михаил Колони”, прокарал в обръщение фалшиви пари. Неистински парични знаци били една банкнота с номинал 100 лева и една банкнота с номинал 50 лева.

Второто обвинение, по което Рафи Р. се признава за виновен, е за измама. С цел да набави за себе си имотна облага, той възбудил в заблуждение продавач-консултант, с което причинил имуществена вреда на търговското дружество, собственик на магазина, в размер на 150,00 лв.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление 21-годишният Рафи прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 1 месец при първоначален общ режим за вкарването в обръщение на фалшивите пари. За извършената измама наказанието му е 11 месеца затвор. От така определените наказания, Рафи Р. следва да изтърпи най-тежкото от тях – 1 година и 1 месец затвор при първоначален общ режим.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *