Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Скандално: Измамница трупа пари за сметка на прикованата на легло Ева от Добрич, представя се за майка й

Измамница се опитва да отклонява от даренията, които добри хора искат да направят, за да помогнат на ранения ангел Ева от Добрич и нейната майка Надежда.

Лицето Десислава Христова Димитрова е създала публикация, в която използва текст на Про Нюз Добрич, в който се разказва историята на Ева и Надя. На снимките измамницата е изписала банкова сметка и своето име.

И не само това. Позволила си е да промени историята, като в разказа ни, вместо Надежда, е написала Десислава. По този начин тя се представя за майка на Ева.

И в заключение, в текста, с който призоваваме гражданите, които искат да помогнат на двете жени, да го направят по банкова сметка на името на Надежда Петрова Георгиева, измамничката е посочила друга банкова сметка на свое име.

Припомняме, че вече девет години момичето живее в адски мъки, а нейната майка прави всичко, за да облекчи болката и на лицето на ранения ангел да се появи усмивка. През тези години двете жени и баба Николинка се справят с големи предизвикателства.

Трагедията застига семейството на 23 октомври 2011 година. При зверския сблъсък бащата на Ева загива на място, а тя е с тежка черепно-мозъчна травма. Следват множество операции, но момичето остава на легло и неподвижно.  Вече почти 23-годишна Ева не може да говори, но комуникира с Надежда с мигане на очи. Чува и разбира всичко, но, най-тежко за майката е, че не може да й помогне. Лекарите от години са отписали младото момиче. Но, Ева не се предава и продължава с крехкото си тяло борбата за всяка глътка въздух и ден живот.

Оказва се, че Ева е един от петте разкрити досега случаи, в които въпросното лице Десислава Христова Димитрова използва трагедията на семейства, които се борят за живота на децата си, за да върши измами.

За два други такива случая разказа в свой репортаж Нова ТВ. От него става ясно, че същото лице върти измами и за сметка на малката Велина, която е страшната диагноза хидроцефалия и тумор в мозъка, както и с кампания на „Фонд за децата на герои”. Направила е фалшиви страници за събиране на средства на поне пет деца, на гърба на чието здраве тя ще се облагодетелства.

Десислава Христова Димитрова,
снимка: Фейсбук

От Фонда за децата на герои също съобщиха, че са станали жертва на измама. „Жена, представяща се като Десислава Димитрова, е създала фалшива страница във фейсбук и от нея призовавала да дарявате уж за Фонда, но към банкова сметка на нейно име и Пей Пал адрес на нейно име. Използвала е логото и банера на Фонда. Подадохме сигнал за злоупотребата до разследващите органи. Научихме, че същата измамница е създавала и други фалшиви страници за събиране на дарения, злоупотребявайки със съдбата на реални деца с тежки заболявания, които имат нужда от помощта ни. Затова, преди да дарите пари, ви молим да се уверите, че не сте попаднали на лъжлива страница, която спекулира с добра кауза и се облагодетелства от човешкото нещастие.“

Проверка на Про Нюз Добрич установи, че освен тези три случая, има доказателства, че лицето Десислава Христова Димитрова е завъртяла измамната схема и с кампанията „Шанс за Дени“, както и „Помощ за бебе Дилян“. На всички тя е поставила една и съща своя сметка, която няма нищо общо с реалните кампании.

„Тази жена е записала своята банкова сметка и името си върху нашата снимка“, сподели за Про Нюз Добрич майката на Ева Надежда, която не може да повярва, че някой е способен по този начин да злоупотреби с болката и страданието им.

Про Нюз Добрич очаква прокуратурата да се самосезира по случая и измамницата да понесе ударите на закона.

Напомняме, че истинската сметка на Надежда Петрова Георгиева, майката на Ева, е

Банка ДСК

BG57STSA93001526840077

Надежда Петрова Георгиева

Ето и фалшивите сметки, които Десислава Христова Димитрова разпространява

c