Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В четири училища в област Добрич ученици провеждат присъствено практиките си

В четири училища в Добричка област ученици от гимназиален етап провеждат присъствено практиките си. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното образование по образование Светлана Василева.

Припомняме, че от вчера се възстановиха присъствените практики за част от учениците и студентите. Частичната промяна бе официално обявена в края на миналата седмица.

Василева обясни, че в три от учебните заведения практиките са присъствени заради часовете, които се организират по управление на Моторно превозно средство. Това са Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево, Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич и Професионалната гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов” в Тервел. Практиката си по мебелно производство провеждат в реална работна среда възпитаниците на Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов” в Добрич.

Василева обясни, че другите училища предвиждат да провеждат присъствено практиките си през втория учебен срок ако излезе заповед за това на министъра на здравеопазването.

Снимката е илюстративна

c