Бизнес Добрич Здраве Общество

Община Добрич заделя през 2021 година 10 000 лева за инициативи в полза на местната общност

През 2021 година Община Добрич ще задели 10 000 лева за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. Отчетът за изпълнението на програмата за миналата година ще бъде разгледан на предстоящата сесия на Общинския съвет на 26 януари. В отчета се казва, че стремежът на Общината е през настоящата година да продължи ползотворното партньорство с неправителствените организации и сдружения.

И през тази година ще бъде организирана и проведена процедура за финансиране на проектни предложения. Средствата обаче са с 5 000 лева по-малко от 2020 година.

През миналата година с финансиране от Общината са реализирани 8 проекта за 15 000 лева. В кампанията  „Танцувай със здравето – Алегрия“ са се включили 60 жени на възраст между 30 и 65 години, преборили или лекуващи рак на гърдата, които са подобрили физическото си състояние и самочувствието си. Повече от 250 деца на възраст от 3 до 12 години са придобили знания за отглеждане на плодове, зеленчуци и цветя в пространство, пригодено за учене в естествена среда, по проект на „Чудната градина“. Проект  на читалище „Мевляна“ даде  възможност  на  деца на възраст между 7 и 14 години да се запознаят с техниката за рисуване върху стъкло и съответните материали за рисуване. Със средства от Програмата читалище „Български искрици“ закупи носии и децата представиха в живи картини обичаи и страници от историята.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *