Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Община Добрич кандидатства за 880 000 лева за социални услуги във връзка с COVID-19

Община Добрич кандидатства за средства в размер на над 880 000 лева по направлението за подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19, на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Става въпрос за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Ще се осигури продължаване на подкрепата по осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домове на лицата, които са най-застрашени от Корона вируса.

Такава подкрепа имаше и през 2020 година. Новата процедура за кандидатстване за безвъзмездно финансиране е открита през декември м.г. Подкрепата представлява почасови социално-здравни услуги, психологическо консултиране, доставка на храна, закупуване на лекарства, битови услуги, осигуряване на лични предпазни средства в сградите на социалните услуги, тестване за Ковид и др.

Хората, които ще ползват тези услуги, са близо 700 – възрастни и хора с увреждания, както и служители, предоставящи социални и здравни услуги и служители на доставчици на такива услуги.

Нов орган ще помага за по-качествени социални услуги в Добрич – вижте състава му

Продължителността на изпълнение на дейностите е максимум 12 месеца. На сесията на 26 януари Общинският съвет трябва да одобри кандидатстването за помощта.

c