Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Бивш ученик от САЩ осигури коледни бонуси за учителите в Езикова гимназия в Добрич

Коледни бонуси от по 100 лева ще получат всички учители и служители на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич благодарение на випуск 98, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Милена Иванова. Парите ще им бъдат изплатени с януарските заплати.

Инициативата е на Панайот Караиванов – бивш възпитаник на гимназията и един от випуска, който живее и работи като дистрикт мениджър на голяма IT компания в Остин, Тексас, САЩ. В средата на декември м. г. той се свързал с Иванова и попитал с какво могат да бъдат полезни. Подчертал, че това не е само от него, а дарение от негови бивши негови съученици от випуск 98, с които поддържа връзка. Пожелал да бъде нещо за учителите. Получено е дарение в размер на 6 754 лева.

Това е един голям жест, коментира Милена Иванова, която изказва благодарност на бившите възпитаници на гимназията. С Панайот Караиванов тя е разговаряла и за 50-годишнината на гимназията, която е през тази година. Учениците от випуск 98 имали желание да направят по-голямо дарение.

c