Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Бездомникът от Ген. Тошево е настанен в Психодиспансера в Добрич

Бездомникът Емил Димитров от генералтошевския квартал Пастир е настанен днес в Центъра за психично здраве в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич управителят на Центъра д-р Даниела Събева. По думите й той е изолиран и ще бъде лекуван. Емил и преди е лежал в Психодиспансера.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, 30-годишният мъж се беше настанил да живее в автобусна спирка в кв. Пастир, която се намира на метри от читалището. Той е диагностициран с психично заболяване.

Агресивен бездомник с психични отклонения се настани в автобусна спирка в Ген. Тошево

Емил е без дом, тъй като на 23 декември м.г. подпалил къщата, в която живеел с баща си. Според местните хора е бил е съвсем нормален, дори пребивавал в чужбина известно време, но се върнал оттам друг човек, започнал да си говори сам. Казват, че е превъртял след побой. На моменти имал агресивно поведение. Човекът отказвал работа, отказвал и да бъде настанен в друга къща. Получавал е помощи от общината, носена му е храна от безплатната трапезария.

От кв. Пастир сигнализираха, че Емил създава проблеми и хората се страхуват от него. От около месец той е бездомен, а институциите се задействаха едва сега. 

c