Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Две предприятия от Добрич ще получат по 150 000 лева заради COVID-19

Първите две средни предприятия в област Добрич са подписали договори за финансиране по процедурата „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съобщават от Областния информационен център в Добрич.

Те ще бъдат подкрепенис по 150 000 лв. за покриване на разходите си за закупуването на суровини, материали, консумативи, горива, труд и други. По този начин се очаква фирмите да преодолеят недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19.

По процедуратаса подадени общо 1 932 проектни предложения, от които 1 285 са предложени за финансирани и 418 броя са резервни.  Предприети са действия за осигуряване на допълнителни средства за финансиране на компаниите от резервните списъци, като са осигурени средства за всички, които отговарят на изискванията по програмата.

Одобрените средни предприятия имат 30-дневен срок от получаване на поканата от Управляващия орган да представят указаните в нея документи и доказателства, че отговарят на изискванията за бенефициент.

Снимката е илюстративна

c