Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Продължават пътните ремонти в област Добрич при хубаво време

Ремонтите на пътищата от републиканската пътна мрежа в област Добрич са спрени във връзка с климатичните условия. За подновяването им обаче няма да се чака началото на строителния сезон, а работата ще започне при благоприятно време. Това съобщи за Про Нюз Добрич управителят на Областното пътно управление в Добрич инж. Георги Стратиев.

Това касае три обекта, по които ремонтите не са завършили. Единият е ремонтът на 4,5 км от път II-97 Околовръстен път на град Добрич от кв. Рилци до кръговото за Ген. Тошево. Припомняме, че стойността на инвестицията е 7,7 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

Довършителни дейности има по участъка от третокласния път III-293 Добрич – Паскалево – Крушари – Северняк. Прогнозната стойност на инвестицията е 2,5 млн. лв. Средствата също са от бюджета на АПИ. Проектът предвижда нова асфалтобетонова настилка, подобряване на отводняването, хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели.

Не е завършен и ремонтът на участък от третокласния път III-901 Българево – Каварна,  от разклона за местност „Дълбока“ до град Каварна. Прогнозната стойност е 5,1 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Проектът включва нова конструкция на пътя, асфалтобетонова настилка, хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Ще бъдат стабилизирани банкетите и ще бъде подобрено отводняването.

c