Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Благодарение на активността на гражданите Добрич продължава на финала на конкурса на „Нестле”

Община Добрич се пребори и продължава на финала на националния конкурс, насочен към общините „Нестле за Живей активно!2020 г“, съобщават от местната администрация. Конкурсът се реализира със съдействието на Националното сдружение на общините в Република  България /НСОРБ/ и се провежда в два етапа. В първия етап повече от 22 общини сa се присъединили със свои събития и инициативи към кампанията за насърчаване на активния начин на живот в периода септември-октомври 2020 г. Във втория етап общините представиха свои проекти, с които създават условия за устойчива подкрепа на масовия спорт и физическите занимания на открито.

Припомняме, че Община Добрич участва в конкурса за изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавление, подходяща и за деца с увреждания. На 22 септември се проведе спортно мероприятие – 1 861 участници се включиха в шест пешеходни маршрута. Те изминаха 9 402 852 крачки или 5 795 км. Проявата бе посрещната с голям интерес сред гражданите от всички възрасти.

Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово ще имат възможност да представят публично (онлайн) своите проекти и да се борят за финансиране от 20 000 лв., предоставено от компанията „Нестле“. Финалистите са избрани по предварително изпратени критерии от жури в състав: Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта, Мария Яровая, представител на НСОРБ,  волейболистът Евгени Иванов-Пушката и неговата съпруга Маруся Иванова, които са дългогодишни посланици на инициативата, Мария Тодорова, юрист на „Нестле България”.

За втора поредна година конкурсът финансира проекти, насочени към подобряване ежедневието на жителите в съответната община и насърчаване здравословния начин на живот, ползата от движение и правилното хранене.

Общината-победител в конкурса ще бъде обявена в рамките на специалното онлайн събитие на 28 януари.

c